AL 23 JAAR BEST LEUK

Sinds het jaar 1999 krijgt het pittoreske dorp Luttenberg in de zomer een gezonde portie live-muziek om de oren geslingerd. Een klein team van vrijwilligers werkt bijna een jaar toe naar wat zij zelf omschrijven als de perfecte zaterdag; met vrienden en een pot bier urenlang genieten van muziek in een soort idyllisch Frans-Luttenbergs landschap. Dat ze zich hiervoor een week lang in het zweet hebben gewerkt en zich het vel van de rug hebben laten branden, dat is niet belangrijk meer. Dat het land van Norp er de volgende dag bijligt als een godvergeten zwijnenstal, is een zorg voor morgen. 

Diezelfde vrijwilligers hebben stuk voor stuk een passie voor muziek en het programma wordt geheel democratisch samengesteld onder het genot van die gezamenlijke flessenvriend. Dat, en een portie onderhandelingstechniek van heb ik jou daar, heeft ervoor gezorgd dat Lil’Hill al jarenlang een sterk programma weet neer te zetten. In het verleden hebben de volgende bands de Luttenbergse festivalweide vakkundig omgeploegd:

Bettie Serveert, Peter Pan Speedrock, Osdorp Posse, Kensington, Canshaker Pi, The Dawn Brothers, PAUW, Voicst, Mozes & The Firstborn, The Tambles, Afterpartees, St. Tropez, Iguana Death Cult, Traumahelikopter, Shaking Godspeed, The Madd (The Kik), Automatic Sam, The Killbots, The Mighty Breaks, Breaking Levees, Fungo Bat, Komodo, The Disciplines (met Ken Stringfellow), Millenials, Korfbal, Opgezwolle, Lookapony, The Black Marble Selection, Fuz, Mooon, Twin Shades, Tamarin Desert, Soulsister Dance Revolution, Vox Von Braun, Orange Skyline, Cafebar 401 en vele anderen. 

Aftermovies

Foto’s